• Organisatie

Menso Alting

ROC Menso Alting biedt kleinschalig, gereformeerd mbo voor christenen. Ons motto is ‘ontmoet elkaar’. 
En dan hebben we het niet alleen over je medestudenten, je coach en de docenten. Je ontmoet ook het werkveld waar straks je toekomst ligt. En natuurlijk ontmoet je de maatschappij, waar je als christen mee onderdeel van bent, en waarin je elke dag de kans krijgt om jezelf kenbaar te maken. De school is de basis die je stimuleert bij al je ontmoetingen.

Gelegenheid om te kiezen

Bij Menso Alting krijg je ruim de gelegenheid om te ondervinden of je een goede opleidingskeuze hebt gemaakt. Het eerste jaar van de opleiding is namelijk een basisjaar. Je kiest niet gelijk voor een uitstroomrichting, maar bekijkt samen met je coach en docenten welk niveau en welke opleiding het beste bij jou past. Dat is prettig als je nog niet helemaal zeker van je zaak bent!

Al doende wennen aan het werkveld

Voor je toekomstige beroep heb je theoretische kennis nodig. Die leer je op school. Behalve de twee hoofdrichtingen van je opleiding, krijg je ook vakken als boekhouden, Nederlands, agendabeheer en marketing. Je eigenlijke vak leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor je beroepspraktijkvorming (BPV is stage). Daarnaast krijg je op school geregeld les van mensen uit het  bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een klus van een bedrijf. Je wordt bijvoorbeeld gevraagd om een congres te organiseren, mee te werken aan de bedrijvendag van de Kamer van Koophandel of vergaderingen te notuleren. En als je de richting Ondernemer detailhandel doet, zul je ook leren hoe je een bedrijf opricht!

Goed om te weten

Met ROC Menso Alting kun je alle kanten op. Samen bekijken we je mogelijkheden binnen de opleiding en binnen de school. Je kunt bijvoorbeeld versneld je opleiding doen.

Wil je naast je opleiding andere cursussen volgen? We bieden ook trainingen voor algemene kennis en vaardigheden.
Er zijn goede doorstroommogelijkheden naar het hbo, bijvoorbeeld naa het Viaa
Heb je extra ondersteuning nodig? Student Advies & Begeleiding van Landstede helpt je bij het kiezen van een opleiding, als je moeite hebt met studeren, als je niet lekker in je vel zit of als je problemen thuis hebt. 

Organisatie

ROC Menso Alting Zwolle komt voort uit een samenwerkingsverband van ROC Menso Alting Groningen, ROC Landstede, Greijdanus  en het Viaa. Deze organisaties staan garant voor een optimale ontwikkeling van gereformeerd middelbaar beroepsonderwijs voor christenen in de regio Zwolle.  

ROC Menso Alting Zwolle is een autonome organisatorische eenheid binnen de stichting Landstede.