• Verkoper

    Economie l BOL/BBL Niveau 2

Niveau

Niveau 2

Opleidingsduur

2 jaar

Leerweg

BOL/BBL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Het beroep

Een goed contact met je klant, daar draait het om bij de verkoop. Dat weet jij als geen ander. Tijdens al je werkzaamheden ben jij helemaal gefocust op de klant. Jij kunt deskundig advies geven en je weet hoe je artikelen aantrekkelijk moet presenteren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontvangst en opslag van goederen. Als verkoper heb je te maken met alle aspecten van het verkoopvak. Je voert veel taken zelfstandig uit, onder leiding van je manager.

Ontdek meer over deze opleiding

Een mooie presentatie neerzetten, dat doe ik graag!

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 2 heb je nodig:
- een vmbo-diploma bb of
- een niveau 1 opleiding (entreeopleiding)

Verplichte intakeactiviteiten:
Individueel plaatsingsgesprek

Meelopen

Wil je een dagdeel meelopen bij deze opleiding?
Vul dan het formulier in om mee te lopen en je wordt ingeroosterd.

Iets voor jou?

Je bent gemakkelijk in de omgang met mensen en je kunt je snel inleven in de klant. Je hebt oog voor presentatie en vindt het leuk om op de hoogte blijven van belangrijke trends en ontwikkelingen zodat je alles weet over jouw product.

Na je opleiding?

Na het behalen van je diploma kun je als Verkoper aan de slag in verschillende soorten winkels. Je kunt vanuit de uitstroomrichting Verkoper doorstromen naar een opleiding op niveau 3, bijvoorbeeld Verkoopspecialist.

Kans op werk

Na de opleiding Verkoper heb je in het Noorden ruim voldoende kans op een baan. Op de site www.kansopwerk.nl, een website van de onafhankelijke stichting SBB, krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.