• Verkoopspecialist

    Economie l BOL/ BBL Niveau 3

Niveau

Niveau 3

Opleidingsduur

3 jaar

Leerweg

BOL/BBL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Het beroep

Jij bent expert op verkoopgebied. Je hebt een zeer ruime kennis van het assortiment, presenteert je producten aantrekkelijk en weet als geen ander de klant te adviseren. Vanuit je deskundigheid begeleid je de verkopers bij het voeren van verkoopgesprekken en het presenteren van artikelen. Je controleert en motiveert ze. Naast deze werkzaamheden coördineer je het proces van ontvangst en opslag van goederen en de afhandeling van de verkoop.

Ontdek meer over deze opleiding

Lijkt het jou leuk om in een winkel te werken, verkoopgesprekken te voeren of leiding te geven, dan moet je deze opleiding hebben!

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
- een vmbo-diploma of
- een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of
- een mbo-diploma op niveau 2

Verplichte intakeactiviteiten:
- individueel plaatsingsgesprek
- intakedag (deel)

Meelopen

Wil je een dagdeel meelopen bij deze opleiding?
Vul dan het formulier in om mee te lopen en je wordt ingeroosterd.

Iets voor jou?

Je bent gemakkelijk in de omgang met mensen en je kunt je snel inleven in de klant. Je hebt oog voor presentatie en vindt het leuk om op de hoogte blijven van belangrijke trends en ontwikkelingen zodat je alles weet over jouw product.

Na je opleiding?

Na het behalen van je diploma kun je als Verkoopspecialist aan de slag in verschillende soorten winkels. Vanuit de uitstroomrichting Verkoopspecialist
kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4, bijvoorbeeld Ondernemer.
 

Kans op werk

Na de opleiding Verkoopspecialist heb je in het Noorden ruim voldoende kans op een baan. Op de site www.kansopwerk.nl, een website van de onafhankelijke stichting SBB, krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.