• Manager Retail

Niveau

Niveau 4

Opleidingsduur

3 jaar

Leerweg

BBL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Het beroep

Als Manager Retail beheer je een vestiging en bewaak je het imago van het bedrijf. Je geeft leiding aan personeel door ze te motiveren en te stimuleren. Je begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een filiaal en houdt zo de vestiging goed draaiende. Je bent verantwoordelijk voor alles in en om
het bedrijf. Om de omzet te behalen voer je beleidsmatige taken uit op het gebied van commercie, financiën, logistiek en personeel. Hierbij is het belangrijk dat je het beleid van de centrale organisatie vertaalt naar je eigen filiaal en aanpast aan de regio.

Ontdek meer over deze opleiding

Ik heb met alle aspecten van bedrijfsvoering te maken, dat maakt het interessant voor mij!

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl, gl of kb) of
- een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of
- een mbo-diploma op niveau 3

Verplichte intakeactiviteiten:
- individueel plaatsingsgesprek
- intakedag (deel)

Meelopen

Wil je een dagdeel meelopen bij deze opleiding?
Vul dan het formulier in om mee te lopen en je wordt ingeroosterd.

Iets voor jou?

Je vindt het leuk om leiding te geven en gaat gemakkelijk met mensen om. Je bent stressbestendig en flexibel, organiseert graag en hebt overzicht. Je hebt een ondernemende, commerciële instelling en je vindt dienstverlening aan de klant belangrijk.

Na je opleiding?

Als Manager Retail kun je aan het werk als leidinggevende in uiteenlopende winkelformules in de retail, in zowel het midden- en kleinbedrijf (MKB) als het grootbedrijf. Je kunt ook verder studeren aan het hbo of een eigen bedrijf opzetten.

Kans op werk

In het Noorden heb je na de studie Manager Retail voldoende kans op een baan. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.