• Junior Assistent-accountant

    Economie | BOL Niveau 4

Niveau

Niveau 4

Opleidingsduur

4 jaar

Leerweg

BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Het beroep

Je bent werkzaam bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor, en verricht diverse werkzaamheden voor verschillende klanten. Je hebt als taak om financiële informatie van de klant te controleren en om financieel-administratieve en/of fiscale ondersteuning te bieden. Hiermee kan de klant beslissingen nemen voor de bedrijfsvoering en voldoen aan de eisen voor externe verantwoording. Voor deze functie is het heel belangrijk om goed inzicht te hebben in boekhouden en belastingwetgeving, en om overzicht te hebben over de gehele administratie met haar subadministraties.

Iets voor jou?

Je bent secuur en je duikt graag in financiële gegevens van de klant. Je bent in staat om onregelmatigheden hierin te herkennen en gepast advies te geven aan de klant. Je kunt goed met mensen omgaan en maakt hét verschil waardoor een klant zijn financiële administratie aan jou toevertrouwt.

Na je opleiding

Na je opleiding kan je aan het werk bij een accountantskantoor of kies je ervoor om door te studeren aan het hbo.

Kans op werk

Na de opleiding heb je in het Noorden goede kans op een baan. Op de site www.kansopwerk.nl, een website van de onafhankelijke stichting SBB, krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.

Ontdek meer over deze opleiding

vind je het leuk om informatie te controleren op juistheden?

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl, gl of kb) of
- een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of
- een mbo-diploma op niveau 3

Verplichte intakeactiviteiten:
- individueel plaatsingsgesprek
- intakedag (deel)