• Commercieel Medewerker

    Economie l BOL Niveau 3

Niveau

Niveau 3

Opleidingsduur

3 jaar

Leerweg

BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Het beroep

Als commercieel medewerker verkoop je producten of diensten en zorg je voor een goede afhandeling. Je zoekt uit wat de klant wil, hoeveel het gaat kosten en hoelang de levering gaat duren. Daarnaast houd je je bezig met allerlei verkoopactiviteiten en verricht je de werkzaamheden nadat de koop is gesloten. Je onderhoudt, vanuit het kantoor, contacten met de klanten en je bouwt een vaste klantenkring op. Soms ga je er ook op uit om nieuwe klanten te werven. Als de klant akkoord is met een offerte, stel je een verkoopcontract of orderbevestiging op. Daarnaast blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in de
markt.

Ontdek meer over deze opleiding

het beroep: verkopen en een klantenkring opbouwen en onderhouden

Meelopen

Wil je een dagdeel meelopen bij deze opleiding?
Vul dan het formulier in om mee te lopen en je wordt ingeroosterd.

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
- een vmbo (tl, gl, kl) diploma of
- een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/ vwo of
- een mbo diploma op niveau 2

Verplichte intakeactiviteiten:
Individueel plaatsingsgesprek

Iets voor jou?

Je vindt het leuk om commerciële doelen te bereiken en houdt daarbij rekening met de wensen van de klant. Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent klantgericht ingesteld. Creativiteit en een commerciële drive zijn belangrijke kwaliteiten waar je over moet beschikken.

Na je opleiding?

Na het behalen van je diploma kun je aan het werk bij verschillende soorten organisaties op de afdeling verkoop. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4, zoals Vestigingsmanager Groothandel.

Uitstroomrichting

Commercieel medewerker (niveau 3, leerweg BOL)

Kans op werk

In het Noorden heb je na de studie Commercieel Medewerker ruim voldoende kans op een baan. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.