• Medewerker Facilitaire Dienstverlening

    Dienstverlening l BOL Niveau 2

Niveau

Niveau 2

Opleidingsduur

2 jaar

Leerweg

BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Het beroep

Werk je in de dienstverlening dan hebben je werkzaamheden een ondersteunend karakter. De inhoud van je werk is afhankelijk van het soort organisatie waar je werkt. Denk bijvoorbeeld aan een school, een zorg- of overheidsinstelling of een groot bedrijf. De doelgroep waarmee je te maken hebt is erg divers en varieert in leeftijd, cultuur, leefstijl en maatschappelijke positie. Binnen de opleiding dienstverlening kun je kiezen voor de twee uitstroomrichtingen Helpende Zorg & Welzijn en Medewerker Facilitaire Dienstverlening. Als helpende word je breed opgeleid. Kies je voor de uitstroomrichting Facilitair Medewerker dan houd jij je bezig met het gebouw en alles wat daarbij komt kijken. Hierbij moet je denken aan het onderhoud, de bevoorrading, de catering en het zijn van gastheer of gastvrouw. Je weet hoe je poststukken moet afhandelen en je weet alles over onderhoud, inrichting en aankleding van gebouwe.

Ontdek meer over deze opleiding

Een gevoel van thuiskomen

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 2 heb je nodig:
- een vmbo-diploma bb of
- een niveau 1 opleiding (entreeopleiding)

Verplichte intakeactiviteiten:
Individueel plaatsingsgesprek

Iets voor jou?

Werk je in de dienstverlening dan is het belangrijk dat je een ondersteunende, dienstverlenende houding hebt en dat je servicegericht bent. Je houdt rekening met en speelt in op de behoefte en verwachtingen van je klant. Ook is het belangrijk dat je sociaal en integer bent.

Na je opleiding

Met een opleiding in de dienstverlening kun je, afhankelijk van je gekozen uitstroomrichting, in allerlei organisaties aan het werk. Je kunt denken aan facilitaire aanbieders, de zakelijke dienstverlening, kinderdagverblijven, verpleeghuizen, instellingen voor mensen met een beperking, noem maar op!
Als je liever door wilt leren dan kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 3.

Kans op werk

Na de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening is de kans op werk in het Noorden van het land matig. Op de site www.kansopwerk.nl, een website van de onafhankelijke stichting SBB, krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt per regio. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als in negatieve zin.