NK

De maanden maart, april en mei stonden voor zo’n 250 mbo-studenten van Menso Alting en Landstede in het teken van één of meerdere Nederlands Kampioenschappen Sport. Landelijk zijn Menso Alting en Landstede koploper op het gebied van deelname aan de NK’s voor mbo-studenten: dit jaar is deelgenomen aan 24 (niet aan NK Crossfit) van de 25 door het hele land georganiseerde NK’s. Het leverde aardig wat bekers op. 

Trots!

Iris Visser en Corné Ponsteen hebben meerdere medailles behaald op het onderdeel NK Zwemmen. Gefeliciteerd, we zijn trots op jullie!

Corné heeft 3 gouden medailles in de wacht gesleept op de onderdelen 100m vrije slag, 100m schoolslag en 100m rugslag.
Iris heeft meegedaan aan de 50m vrije slag, 100m vrije slag, 100m schoolslag en de 100m wisselslag en haalde 1x zilver en 1x brons!

verschillende sporten

an het NK powerliften tot aan het NK judo, en van beachsoccer tot aan volleybal. Dit jaar gaven zo’n 350 studenten van Menso Alting en Landstede zich op voor de NK’s MBO Sport. Uiteindelijk hebben ruim 250 studenten deelgenomen aan één of meerdere NK’s. Een aftermovie volgt nog.

Menso Alting en Landstede studenten

In mei vonden de meeste en laatste NK’s plaats. Op dinsdag 16 mei in Heerenveen met zo’n 25 studenten (beachsoccer en basketbal), 17 mei in Zwolle met circa 100 studenten (veldvoetbal heren, volleybal, streetball, judo, karate, squash, korfbal, dance, floorball, tafeltennis), 18 mei in Arnhem met ongeveer 50 studenten (veldvoetbal dames, handbal, beachvolleybal, zwemmen) en 19 mei in Amersfoort met zo’n 16 studenten (veldhockey). 

Gezond bezig zijn

Menso Alting vindt gezondheid en sport belangrijk. Een gezonde en actieve leefstijl leidt tot een hogere kwaliteit van leven, minder ziekteverzuim en betere leer-/werkprestaties. We stimuleren en motiveren studenten en medewerkers tot een gezonde en actieve leefstijl met een ruim aanbod van beweegactiviteiten, gezonde kantines en deelname aan unieke gezondheids- en sportprojecten.